۱۵ اسفند ۱۳۸۸، ۱۳:۱۷

گزارش خبری-تحلیلی مهر/

ناتوانی در تحریم ایران؛از شکاف در شورای امنیت تا وابستگی آمریکا به چین

ناتوانی در تحریم ایران؛از شکاف در شورای امنیت تا وابستگی آمریکا به چین

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: با وجود تلاشهای آمریکا برای اعمال فشار علیه ایران می توان گفت که به سبب وابستگی اقتصادی ایالات متحده به چین، واشنگتن توان اعمال فشار علیه تهران را ندارد.

هم اکنون آمریکا در تلاش برای جلب حمایت روسیه و چین در اعمال تحریمها علیه ایران است، اما چین به طور قاطع و، تا حد کمتری روسیه، با این امر مخالفت کردند و خواستار تداوم دیپلماسی هستند.

در همین حال دولت چین، آمریکا را به اعمال فشارهای بیشتر در صورت تداوم فروش سلاح از جمله جنگنده های اف 16 به تایوان متهم کرده است و از آنجایی که در حال حاضر پکن نفوذ زیادی را در بازارهای جهانی پیدا کرده است می توان گفت که آمریکا به لحاظ اقتصادی به چین وابسته است.

درحالی که چین اشاره ای به نوع تحریمها علیه آمریکا در صورت تداوم فروش سلاح این کشور به تایوان نکرده است، اما می توان دریافت که این تحریم از نوع اقتصادی است. در حال حاضر که ایالات متحده با بدترین بحران اقتصادی دست و پنجه نرم می کند، می توان گفت که این نوع تحریم، ممکن است اقتصاد آمریکا را فلج کند.

اما با توجه به سیاستهای آمریکا می توان پیش بینی کرد که این کشور تحریمهای جدید بر ضد خود را قبول نمی کند و مجبور به پذیرش درخواستهای چین می شود.

همچنین با توجه به حمایت چین از برنامه هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران و حمایت مردمی از آن، دولت آمریکا هرگز نمی تواند فشارهای بیشتر را علیه تهران اعمال کند، زیرا شرکتهای چینی با ایران و شرکتهای آمریکایی با این مراکز در چین ارتباط دارند.

چنانچه "ری تکیه" از مشاوران عالی دولت آمریکا در امور ایران با اعتراف به دورنمای تاریک تحریمها می گوید : در اعمال تحریمها باید تاثیرهای اجتماعی و اقتصادی آن را مد نظر قرار داد و از آنجا که متحدان غربی آمریکا، اطلاعات زیادی درباره اقدامات دولت ایران در داخل کشور ندارند از همین رو اعمال تحریمهای سنگین علیه تهران می تواند نتایج دیگری به غیر از آنچه از قبل پیش بینی شده، داشته باشد. 

در همین حال با وجود فشارهای آمریکا، چین و روسیه جبهه واحدی را در برابر خواست غرب برای اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران تشکیل داده اند که یکی از دلایل اصلی این مخالفت، روابط اقتصادی پکن و مسکو با تهران است.

همچنین چین و روسیه خواستار از سرگیری گفتگوها و دیپلماسی در برابر برنامه هسته ای تهران شدند که این امر نشان می دهد که هم اکنون شکاف و دودستگی در میان اعضای دائم شورای امنیت درباره موضوع هسته ای ایران وجود دارد.

نگارش: معصومه زارع

کد خبر 1046146

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha